12 på lager
- Frankrig
- Champagne
- 2014
550,00
v/kassevis á 6 stk. ellers 599,00 kr. stk.
12 på lager
Det er en flot, skarp og fokuseret Champagne, der med sin fine mineralitet og ranke fremtoning virkelig viser, hvad Champagne-området kan – og hvorfor stedet er unikt. Den gyldne farve med et grønligt skær efterfølges af en intens og velstruktureret duft med noter af modne frugter og ristet brød. Smagen er helt i top med masser af finesse og elegance efterfulgt af en lang, sprød og tør eftersmag.
En meget elegant Champagne med fine, vedvarende bobler. Mens almindelig Champagne ikke skal henlægges længe, men bør drikkes inden for 2 år, efter den har forladt producenten, kan årgangschampagne som denne sagtens henlægges 5, 10, 15, 20 år eller længere.
Mousserende vine
De fleste druer høstes med maskiner; dog plukkes druerne på mange topslotte med håndkraft, når de har nået den ønskede grad af modenhed. Drueklaserne hældes i en kværn, der ribber dem, hvorefter de udmaste druer med frugtkød, skind og kerner pumpes i gæringstanke, tankene er som regel lavet af rustfrit stål. Selve druesaften er farveløs, og man kan derfor kun lave rødvin af blå druer, hvis skind indeholder farvestof; derimod kan man lave hvidvin af både grønne og blå druer, der er befriet for skallerne.
Gæringen går i gang, når druernes sukker kommer i forbindelse med gærcellerne, der kan ses som et hvidt lag uden på skindet eller evt. tilsættes i form af vingær. Under gæringen, der varer 5-8 dage, udvikles kuldioxid og varme. Farvestoffer og garvesyrer udtrækkes bedst ved høj temperatur, men hvis den kommer over ca. 35 °C, dræbes gærcellerne, og gæringen stopper. De hvide vine gærer ved en lavere temperatur, og ved 18-20 °C bevarer druerne bedre deres friskhed og aroma. De blå druer kan være i kontakt med mosten i kortere eller længere tid: Ved fremstilling af rosévine bliver skallerne filtreret fra efter ca. 24 timer, mens lette og frugtagtige rødvine har skindkontakt i 6-7 dage, og kraftige og mørke rødvine kan ligge op til 4-5 uger med skallerne.
Efter denne udblødning, macération, tømmes karrene for den frit løbende vin, der giver den bedste kvalitet. Resterne af kvas og stilke, mask (marc), bliver presset for at få den ekstra farve og syre med, og efter separat lagring bliver de to vine evt. blandet til den ønskede stil.
12 på lager
12 på lager
18 på lager
18 på lager
120 på lager
120 på lager
18 på lager
18 på lager
94 på lager
94 på lager
12 på lager
12 på lager
9 på lager
9 på lager
11 på lager
11 på lager
12 på lager
12 på lager
24 på lager
24 på lager
48 på lager
48 på lager
5 på lager
5 på lager
12 på lager
12 på lager
12 på lager
12 på lager
12 på lager
12 på lager
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få unikke fordele!