Gran Maestro Appassimento
100,00 kr.
På lager: 120 på lager
Pr. flaske v/køb af 6
75 DKK
Syd Italiensk charmerende hvidvin. Druerne er tørret i 2 måneder for at give vinen en naturlig sødme, og unikke eksotiske nuancer sammen med en behagelig syre, der sammen skaber en lang og behagelig eftersmag.
Denne vin går godt med:
Flydige forretter, hvidt kød og modne oste
På lager: 120 på lager
- Betal med MobilePay
Del her:
Specifikationer
Historie
Specifikationer
Land
Italien
Område / Distrikt
Puglia
Druemix
Chardonnay, Fiano
Alc %
14,5
Indhold
0,75 L
Lukning
Skruelåg
Historie
Huset
Cielo e Terra (himmel og jord) er et familieejet vinfirma etableret tilbage i 1908. I dag er det 4. generation af familien Cielo, der styrer det, efterhånden meget store vinfirma, som også er et kooperativ af mere end 2000 små vinbønder.
Her kommer druer ind til vineriet fra mere end 4000 hektarer jord, der i alt giver en årlig produktion på ca. 30 millioner flasker vin. 60% af produktionen bliver hvert år eksporteret.
Vinfirmaet er beliggende i distriktet, Colli Berici (DOC), klods op af Valpollicella. Ud over at lave vine på ukendte regionale sorter som, Garganega, Tai Rosso, Cenerente og Turbiana, så dyrker man også Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot med flere.
Ciela e Terra arbejder i disse år også med at omlægge mange hektarer vinmarker til bæredygtig produktion og økologisk dyrkning af druerne. De har også lavet en vinmark, hvor der eksperimenteres med druesorter, teknikker m.m. for at finde nye metoder, steder og sorter til fremtidens vindyrkning, som grundet klimaforandringer inden for 20 – 30 år kan se meget anderledes ud end i dag.
Igennem hele processen kræves omhyggelighed. Det er meget vigtigt, at druerne ikke ødelægges inden tørringsprocessen. De hele drueklaser lægges forsigtigt i kasser og køres til en tørrehal (fruttaio), hvor klaserne enten lægges på måtter, kommes i åbne trækasser eller hænges op. Det er vigtigt, at der er luft omkring drueklaserne, så luften kan cirkulere omkring klaserne. Der er skarp kontrol med temperatur og luftfugtighed. Især i de første uger, hvor druerne indeholder meget vand.
I gamle dage brugte man lofterne på vingårdene til at tørre druerne på, men det var svært at få en ensartet og kontrolleret tørring. Til appassimento uden for Veneto, tørrer druerne oftest 2 mdr. inden presningen og produktionen af vinen. Sukkerindholdet er hermed højt nok til at give den færdige vin en høj alkoholprocent samt den sødmefulde charme
.
Vinen
Gran maestro appassimento bianco er en tør hvidvin, med masser af frugtrig stuktur. Hertil kommer at de 2 måneder ved tørring giver at frugtsmagen nuancere over til eksotiske frugter, honning noter og dens afbalancerede syre er med til at skabe en lang og rig eftersmag.
En charmerende Italiener!
Andre kiggede og på...
Loading...
- Argentina
- Mendoza
- 2020
179,00 DKK
v/kassevis á 6 stk. ellers 199,00 kr. stk.
18 på lager
- Spanien
- Penedès
- NV
85,50 DKK
v/kassevis á 6 stk. ellers 99,00 kr. stk.
På lager: 18 på lager
Ikke på lager
- Spanien & Panama
- Danmark
- NV
169,00 kr.
v/køb af 1 stk.
Ikke på lager